Brandventilation

Hos Vitral ved vi hvor vigtig en optimal brandventilation og sikkerhed er for mange bygninger. Ikke kun for offentlige instanser og erhvervsmæssige bygninger, men også for mange private. Er man husejer af især lidt større boliger, giver det god mening at ønske at sikre sig selv og sin familie bedst muligt, med for eksempel brandventilation i hjemmet.

Sådan fungerer en brandventilation i hjemmet

En brandventilation sørger for, at flugt- og brandveje bliver holdt helt fri for røg og varme. Dette sker ved at den installerede brandventilation sørger for at føre røg og varme op og ud af den brændende bygning, i tilfælde af at uheldet af ude, og en brand opstår.

Brandventilation er altså med til at sikre at bygningen bibeholder sin brandsikring, og at skader begrænses så meget som muligt. Installationen gør også at der opnås et bedre udsyn i tilfælde af brand, da røgen ledes ud af hjemmet. På den måde kan alle i boligen hurtigere finde ud og i sikkerhed, men hvis dette ikke nås, er det også lettere for brandfolkene at orientere sig i den brændende bygning. Samtidig mindskes risikoen for brandspredning.

En effektiv brandventilation kræver ekspertise

Vi ved ikke kun hvor vigtig sikkerheden er, men også hvordan du opnår den bedst muligt. Når emnet er en brandventilation anbefaler vi aldrig at du står for arbejdet selv, men anbefaler i stedet at du alliere dig med professionelle, der har forstand på området. Det gør vi blandt andet fordi der er strenge krav til en installeret brandventilation.

Det er som oftest den lokale brandmyndighed der beslutter, hvordan en effektiv brandstrategi skal se ud for en bygning, og denne afhænger blandt andet både af bygningens størrelse, samt anvendelse. Vores VRS- og A74 produktprogrammer er godkendt til at være en del af en effektiv brandstrategi i henhold til blandt andet CE-mærkning, og vi guider dig meget gerne igennem valgmulighederne. Vi assisterer gerne med al nødvendig rådgivning og information om et aerodynamisk frit areal, til konsulenten for projektet.

Læs mere på vores hjemmeside eller kontakt os på (+45) 47180100 eller på e-mail for spørgsmål.