Naturlig ventilation

Du tænker måske ikke over det, men mange af vores aktiviteter i dagligdagen påvirker luftfugtigheden i hjemmet. Derfor er naturlig ventilation også afgørende, for et godt indeklima. Når vi sover, tager brusebad, laver mad i køkkenet … Alt sammen er det ting, der øger luftfugtigheden indendørs, og for at komme af dem med den, kræver det en form for naturlig ventilation.

Naturlig ventilation med ovenlysvinduer

Som hovedregel findes der tre typer af ventilation: Naturlig ventilation, mekanisk ventilation og mekanisk udsugning. Naturlig ventilation er den mest brugte i private hjem, hvor der sker en naturlig udluftning i boligen gennem luftventiler, aftrækskanaler og tilfældige utætheder, samt selvfølgelig ved åbning af vinduer og døre, som er den udluftningsmetode de fleste bruger, når det handler om naturlig ventilation.

Men netop når det kommer til naturlig ventilation er mange af os faktisk dårlige til at huske at få luftet ud. Vi er måske ikke så meget hjemme, og vil ikke lade vinduerne stå åbne. Eller det regner, og vi gider ikke vand i vindueskarmen. De mange ofte brugte argumenter er alle sammen fuldt forståelige, men løsningen kan for eksempel hedde ovenlysvinduer.

Dette gør manglen på naturlig ventilation mod dig

En naturlig ventilation regulerer en bygnings indeklima, ved at udnytte temperaturforskellen mellem ude- og indeklimaet, samt den termiske opdrift i bygningen og vinden omkring bygningen. Et dårligt indeklima er kendt for at påvirke vores generelle velbefindende og gør os blandt andet uoplagte og mindre opmærksomme i dagligdagen. Undersøgelser har for eksempel vist at børns indlæringsevne falder i takt med at indeklimaet forværres.

Ovenlysvinduer en god måde at sikre en naturlig ventilation, uden at du behøver at frygte for regnvand i vindueskarmen, vinduer der står og klaprer og uvedkommende gæster, der har for let adgang til dagligstuen, hvis du er ude i haven. Og ikke nok med at dit hjem får mere lys, et friskt og anderledes look og masser af naturlig ventilation der forbedrer indeklimaet, så er denne form for naturlig ventilation også energibesparende i forhold til traditionelle ventilationsløsninger og derfor til glæde for både miljøet og bygningens driftsøkonomi. Og tænker du at det der med naturlig ventilation er alt for besværligt, når det er ovenlysvinduer, så tro om igen. Vores ovenlysvinduer kan styres automatisk ved hjælp af et kontrolpanel, og du behøver derfor ikke engang være tæt på vinduet, for at kunne åbne og lukke for ventilationen.

Læs mere på vores hjemmeside eller kontakt os på (+45) 47180100 eller på e-mail for spørgsmål.