Røgventilation

Når snakken falder på røgventilation, er det ikke bare et ”nice to have” - princip. Faktisk vil vi sige, at det mere bør betragtes som et ”need to have”, hvis man vil være på den sikre side. Modsat hvad de fleste mennesker tror, skyldes tæt på 100 % af de dødelige tilfælde i forbindelse med brand i en bygning, indåndingen af giftig røg eller dampe. Dette er selvfølgelig noget man skal forsøge at forhindre og have som sin 1. prioritet, hvis uheldet er ude, og der allerede er opstået en brand.

Dernæst kommer det faktum at den farlige røg også kan være skyld i enorme skader, der kan føre til store økonomiske tab. Disse ting er noget man med det rette røgventilations system kan, og skal forhindre, for at passe på sin familie, kollegerne, og ikke mindst sig selv.

Fordelene ved røgventilation

Der findes adskillige fordele ved at have installeret røgventilation i sit hus, eller på sin arbejdsplads. Nedenfor har vi prøvet at beskrive et par af dem. Forhåbentlig vil det kunne overbevise dig om, at det er noget, der er nødvendigt at investere i for dig selv, og dem du har kær.

o Ventilationen

Som beskrevet tidligere, er det selve røgforgiftningen, der er det største problem, og den største fare i tilfælde af brand. Med et røgventilations system fjernes røgen hurtigst muligt fra bygningen helt af sig selv. Dette sker på grund af det faktum, at varm luft stiger til vejrs. På denne måde minimerer du risikoen for at dine kære, eller dig selv, bliver udsat for røgforgiftning

o Mindsker risiko for yderligere skade

Eftersom den varme luft og røg suges ud af bygningen, vil temperaturen indenfor falde drastisk. Dette begrænser skaderne, da selve branden ikke får optimale forhold at udvikle sig under.

o Sundt indeklima

Udover de ovennævnte fordele, vil et røgventilationssystem give dig et generelt sundere indeklima, der er betydeligt bedre at færdes i. Røgventilation – hvilke typer?

Der findes en del forskellige typer af røgventilations systemer derude. Hos Vitral har vi selvfølgelig også et bredt udvalgt af kvalitets røgventilations systemer. Der findes både de mere simple systemer, men det er også muligt at investere i mere tekniske røgventilations systemer. For at lære mere om røgventilation, og installation af disse, eller hvis du skulle få brug for at få svar på yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

 Læs mere på vores hjemmeside eller kontakt os på (+45) 47180100 eller på e-mail for spørgsmål.