Tag vindue

Hvad er et tag vindue? Et tag vindue er faktisk meget ordret, et vindue der sidder på taget af en bygning. Selve ideen med et tag vindue er at få udnyttet solens stråler, selv i Danmark. Derfor ser man oftest at et tag vindue er placeret på hjemmets øverste etager, for optimal soludnyttelse.

Spørgsmålet er så om det kan svare sig at få et sådan et installeret? Spørgsmålet ” Hvorfor har vi brug for et tag vindue?” er et vi hos Vitral ofte bliver stillet. Det er et spørgsmål der ikke kun er et facit til, alt er kunde afhængigt. Her på denne side vil vi dog prøve at gøre dig en smule klogere på dette emne, og forhåbentlig vise dig at det er den rigtige ide.

Tag vindue – Hvad er fordelene for mig?

    • Økonomisk og miljøvenligt

Vi lever pt i 2017 og debatten kører derudaf omkring global opvarmning, klimaændringer, og generel miljøbevidsthed. Selvom trump nok ikke har et tag vindue af denne grund, så får du altså mulighed for at opvarme dit hus ved hjælp af solens naturlige stråler. Dette mindsker dit behov for at have radiatorerne kørende, og du reducerer derved dit samlede CO2 udslip. Dette sker allerede fra den første dag efter du har fået installeret dit nye tag vindue. Du sparer altså penge på din varmeregning, allerede fra dag 1. Står du og skal have renoveret dit hus, eller måske ombygge, så kan det klart anbefales at få installeret et tag vindue samtidig. Dette vil spare dig for både tid og penge, og der går ikke mange år før investeringen er genindtjent.

    • Sundt dagslys

Den største fordel, og grunden til at selve ideen om et tag vindue i tidernes morgen blev taget til sig, er det faktum at man giver sit hjem meget mere dagslys. Fordelene ved mere naturligt dagslys er mange, og store.

De fleste familier i Danmark bor i huse med skråtag. På disse tage findes der forskellige hældninger, men fælles for dem alle er at det vil være til stor gavn at få installeret tag vindue.

Selve dagslyset kan nå ind i de rum der er skjult dybere inde i huset, og det har også økonomiske fordele som jeg har nævnt ovenfor.

Der er selvfølgelig også et par ulemper ved at få installeret tag vinduer, deriblandt kan det være vanskeligt at rengøre medmindre man har en lang moppe eller en stige ved hånden. Det er dog minimale ulemper der er i forhold til de store fordele.

Tag vindue – Hvilke valg har jeg?

Når du står overfor et eventuelt køb af tag vindue, så er selve designet smag og behag. Det er nemlig muligt at få tag vinduer i flere forskellige størrelser og udseende. Der er selvfølgelig standard størrelse, men de kan også laves personligt til dine behov. Et fælles træk for dem alle er dog at de er belagt med aluminium på ydersiden, for at mindske behovet for rengøring.

Vi håber at du er blevet lidt klogere på tag vinduer. Læs mere på vores hjemmeside eller kontakt os på (+45) 47180100 eller på e-mail for spørgsmål.