Tagvindue

Et tagvindue er et vindue der er placeret i tagfladen på en bygning, deraf navnet tagvindue. Selve tagvinduet anvendes oftest på bygningens øverste etager, således at man kan udnytte sol lyset.

Hvornår har man egentlig brug for et tagvindue? Det er et spørgsmål vi ofte bliver stillet når af kunderne når de er i overvejelsesfasen med hensyn til at investere i et tagvindue eller ej. Det er et spørgsmål der er svært at svare 100 % korrekt på, og alt er selvfølgelig afhængig af kunden, men vi vil dog prøve at gøre dig lidt klogere på emnet. Det giver nemlig en masse fordele at have et tagvindue installeret, og vi vil nævne et par af dem her på denne side.

Tagvindue – Fordelene

    • Mere naturligt dagslys

Det overordnede, og den mest klare fordel ved at have et tagvindue installeret, er at give beboerne i bygningen meget mere dagslys, samt et bedre udsyn indefra. Hvis man tager et blik på de fleste familiers huse i Danmark, så har de et skråtag. Det kan være et med stor, eller lille hældning, men i begge tilfælde vil det være en klar fordel at få installeret et tagvindue. Dette vil give en ellers uset mulighed for at fylde rummet med dagslys. Dette vil især være en fordel for de rum i huset der er gemt lidt væk fra de andre vinduer, og som befinder sig dybere inde i bygningen hvor lyset ellers ikke når hen.

    • Energibesparende

I disse dage er der meget, berettiget, snak om klimaændringer og miljøbevidsthed. Ved at have et tagvindue installeret, får du mulighed for at udnytte solens naturlige stråler til at opvarme hele dit rum i dags timerne. Ved at bruge solen som din personlige radiator, og reducere dit Co2 udslip fra dag 1 af, får du en lavere varmeregning, og en renere samvittighed. Et godt råd er at få det installeret samtidig med en renovering eller ombygning. Det er således både en økonomisk såvel som praktisk fordel at vælge at få lavet en installation af et eller flere tagvinduer. Vinduerne og installation vil være tjent ind efter få år.

Der er selvfølgelig også et par ulemper ved at få installeret tagvinduer, deriblandt kan det være vanskeligt at rengøre medmindre man har en lang moppe eller en stige ved hånden. Det er dog minimale ulemper der er i forhold til de store fordele.

Hvilket tagvindue skal jeg vælge?

Designmæssigt er tagvinduer som det meste andet i livet, nemlig smag og behag. Tagvinduer fås oftest enten i standard lavede størrelser, men kan også laves bruger specifikt. Fælles for disse er dog at de fleste er beklædt med aluminium på ydersiden. Dette er for at du ikke skal på taget og gøre rent 1 gang om ugen, men kan holdet det nede til et absolut minimum der er overskueligt for de fleste.

 Vi håber at du er blevet lidt klogere på tagvinduer. Læs mere på vores hjemmeside eller kontakt os på (+45) 47180100 eller på e-mail for spørgsmål.